Poate crezi că îți cunoști tenul și știi totul despre cum să-l îngrijești, dar vei fi surprinsă să afli că unele dintre obiceiurile cunoscute de îngrijire a tenului ar putea să nu fie atât de benefice.

De la simplul act de a te spăla pe față la alegerea și aplicarea corectă a produselor de curățare și îngrijire, există o mulțime de pași pe care ori îi omitem ori îi facem greșit. Asta fără ca măcar să ne dăm seama.

Haide să vedem, în articolul ce urmează, despre ce greșeli e vorba și cum să le corectăm, ca să poți obține acea piele strălucitoare și sănătoasă la care visezi!

Spălăm tenul excesiv

S-ar putea să crezi și tu următorul mit “cu cât te speli mai des pe față, cu atât tenul tău va fi mai curat”. Ei bine, nu e chiar așa. Spălarea excesivă poate să îndepărteze uleiurile naturale ale tenului, lăsându-l uscat și sensibil. Pin urmare, cel mai bine ar fi să incluzi în rutina ta o curățare blândă, de două ori pe zi – dimineața și seara – pentru a menține echilibrul natural al pielii.

Folosim săpun sau alte produse chimice deloc potrivite pentru ten

O greșeală foarte gravă este că ne spălăm fața cu săpun. Indiferent de pH-ul săpunului, trebuie să știi că acesta nu este un produs destinat tenului tău! Așadar, evită să apelezi la acești “substituenți” chiar și în cazuri extreme.

Pentru o curățare corectă a tenului, cel mai bine ar fi să iei în considerare următorii pași:

  • Umezește tenul cu puțină apă călduță.
  • Aplică un gel sau o spumă de curățare și cu ajutorul mișcărilor circulare întinde-o pe toată fața.
  • Odată ce ai frecat cu blândețe fiecare parte a feței, clătește cu apă din abundență
  • La sfârșit, poți aplică un tonic sau un ser de noapte pentru ten.

Nu acordăm atenție exfolierii

Exfolierea este esențială pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și pentru a permite produselor de îngrijire să pătrundă mai bine în piele. Dacă neglijezi acest pas, tenul tău ar putea să arate chiar îmbătrânit uneori și sănătatea lui sa să fie compromisă.

Folosește un exfoliant delicat o dată sau de două ori pe săptămână pentru a obține o piele radiantă și netedă. Atenție! Exfolierea nu trebuie realizată zilnic, deoarece pielea ta se poate irita sau poate deveni foarte sensibilă.

Utilizăm incorect produsele destinate tenului sau nu știm cum să le alegem

Aplicarea unor produse necorespunzătoare ar putea să agraveze anumite probleme ale pielii sau să nu-ți ofere niciun rezultat. Dacă nu ești sigură care produse ar fi cele mai potrivite pentru tenul tău, poți apela la un specialist sau poți să te ghidezi după proprietățile tenului tău.

Nu încerca produse cosmetice doar pentru că ți le-a recomandat o prietenă sau pentru că sunt populare pe rețelele de socializare. Tenurile noastre sunt foarte diferite, așadar ce funcționează la o persoană, se poate să nu fie potrivit pentru tine.

Ne atingem fața des

Mulți dintre noi suntem vinovați de acest obicei aparent inofensiv. Atingerea constantă a feței cu mâinile murdare poate să transfere bacterii și impurități pe piele, crescând riscul de apariție a coșurilor și a altor probleme ale pielii. Încearcă, pe cât posibil, să-ți lași fața în pace și să nu o atingi decât atunci când este absolut necesar.

Nu este niciodată prea târziu să-ți revizuiești rutina de îngrijire a tenului și să corectezi aceste greșeli comune. Prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase și alegerea produselor potrivite, poți obține cu ușurință acea piele frumoasă și radiantă pe care o dorești.

Iar dacă nu știi de unde să începi, ne poți contacta pentru o consultație gratuită! În plus, la Shining Body, poți beneficia de un tratament facial care-ți va lăsa pielea netedă și super glowy!

Articole asemănătoare

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi noutăți & oferte