Încă puțin și trece și vara, și sperăm noi că v-ați bucurat din plin de ea. Probabil ați prins cel puțin o zi de plajă, fie lângă o piscină, fie lângă briza mării, împreună cu prietenii sau familia, și v-ați relaxat la soare. Deși ne îmbogățesc cu vitamina D și cu stare de bine, orele de stat la soare vin la pachet și cu efecte mai puțin plăcute pentru tenul nostru. Suntem expuși constant la razele UV, însă vara cu atât mai mult, iar asta duce la pierderea elasticității pielii, apariția semnelor hiperpigmentare și a ridurilor.

De cele mai multe ori după expunere îndenlungată la soare, deși ne-am ales cu o piele frumos bronzată, aceasta poate fi uscată și deshidratată, necesitând o grijă aparte pentru a redobândi echilibrul natural al tenului.

Photoaging-ul (fotoîmbătrânirea) reprezintă îmbătrânirea prematură a pielii, cauzată de expunerea repetată la razele ultraviolete (UV) ale soarelui sau din surse artificiale (cabine de bronzare). Procesul natural de îmbătrânire a pielii depinde de moștenirea genetică și de efectele trecerii timpului. În schimb, fotoîmbătrânirea nu depinde de vârstă, iar efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete modifică structura normală a pielii. Totodată, ridurile apărute pe fondul unui ten deshidratat sunt mai ușor de tratat și diminuat în numai câteva ședințe la salon decât ridurile cauzate de vârstă.

Ce proceduri îți pot ajuta tenul să strălucească din nou?

Dacă v-am vorbit despre consecințele expunerii la soare, iată și ce proceduri îți pot ajuta tenul să strălucească din nou:

Hydrafacial – este singurul echipament de hidrodermoabraziune care combină procedurile de curățare, exfoliere, extracție și hidratare într-un singur tratament. Rezultatele se văd imediat după tratament: ten curat, hidratat și luminos. De asemenea, imediat după tratament veți putea aplica make up, tenul neavând urme de roșeață sau iritații ca după orice tratament clasic de extracții.

Oxigenul hiperbaric – în urma acestui tratament pielea este oxigenată iar producția de colagen și elastina este stimulată. De asemenea, se pot folosi seruri/fiole cu acid hialuronic, vitamina A, C, E pentru o hidratare intensă a pielii.

Microneedling – este considerată a fi cea mai bună metodă de inducere a sintezei de colagen, de reparare a tegumentului, de creștere a regenerării celulare. Acest tratament este eficient în tratarea petelor pigmentare, semnelor post acneice care pot rămâne în urma excesului de sebum din timpul verii.

Peelingul chimic – acesta ajută la exfolierea pielii, la îndepărtarea celulelor moarte și stimulează procesul natural de regenerare a pielii. Este e foarte mare ajutor în cazul pielii afectate de expunerea la soare.

Inovațiile din ziua de azi ne ușurează cu mult munca în a ne menține un ten sănătos și luminos, iar tot ceea ce trebuie noi să facem este să apelam la ele. Pentru orice întrebări aveți, echipa Shining Body vă stă la dispoziție!

Articole asemănătoare

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi noutăți & oferte