Există multe tratamente și proceduri care te pot ajută să scapi de grăsimea nedorită și să te simți bine în pielea ta. Însă, din păcate, nu toate sunt sigure și fără implicări chirurgicale. Dar există și proceduri non-invazive, așa cum este și criolipoliza.

Nu mulți sunt familiarizați cu această tehnică deoarece este relativ nouă, însă în articolul ce urmează îți vom explica ce înseamnă criolipoliza, cum acționează în vederea eliminării grăsimii și cum se diferențiază de alte proceduri de slăbire.

Ce este Criolipoliza?

Criolipoliza este o terapie non-invazivă, estetică, ce reduce în mod semnificativ țesutul adipos. Această metodă a fost dezvoltată de către doctorul Richard Rox Anderson și colegii săi de la Facultatea de Medicină Harvard.

Denumirea procedurii ne spune, de fapt, cum aceasta acționează – “crio” însemnând răcire iar “lipoliza” grăsime, tehnica este realizată cu ajutorul unui dispozitiv special care identifică și îngheață tesuturile folosind o temperatură de -10 grade. Acestea fiind eliminate ulterior din corp pe căi naturale.

Criosculptarea CoolTech Define – tratament profesional de slăbire la Shining Body – este cea mai avansată formă de criolipoliză existentă, singura care reușește slăbirea localizată prin tehnica de „răcire controlată a țesutului adipos la 360°, până la -11 °C.

Cum funcționează mai exact Criolipoliza prin Criosculptare Cooltech Define?

Aparatura special folosită în Criolipoliză / Criosculptare inflamează țesutul gras subcutanat, care se desprinde de restul tesuturilor, lucru care stimulează apoptoza. Și, acum, ce înseamnă această apoptoză? În termeni simpli, ea se referă la moartea “programată” a unei celule vii, acest proces realizându-se în condiții de maximă siguranță!

Ca urmare a procesului explicat mai sus, în organismul uman se modifică anumite structuri – macrofagele (acele celule responsabile cu distrugerea celulelor vătămate din corp) sunt semnalate să localizeze și să distrugă celulele grase care tocmai ce au fost “inghetate” cu ajutorul aparaturii folosite în Criolipoliza.

Poți slăbi cu ajutorul Criolipolizei prin Criosculptare Cooltech Define?

Probabil întrebarea cel mai des întâlnită când vine vorba de această intervenție este “se poate sau nu slăbi cu ajutorul criolipolizei?Răspunsul este DA.

Cu toate că în această procedură se acționează local, pentru a proteja totodată țesuturile învecinate cu cele adipoase, criolipoliza te poate ajuta să scapi de grăsimea subcutanată din corp în proporție de 45%, fără anestezie, incizii chirurgicale, dar și fără alte complicații pe care cu siguranță nimeni nu și le dorește!

De câte ședințe ai nevoie și-n cât timp vei vedea primele rezultate?

Contrar altor proceduri poate mai rapide însă probabil mai puțin sigure, în cazul criolipolizei, țesuturile adipoase vor fi eliminate după 4-6 săptămâni și continuă să fie eliminate timp de 2 luni. Cu toate acestea, primele rezultate le vei putea observa chiar după 3-4 săptămâni.

Nu există un număr clar de ședințe, ci el se va stabili în funcție de zonele unde se aplică tratamentul și de grosimea țesutului adipos. În general, însă, pe parcursul unui an se pot realiza până la 4 ședințe, dar cu o pauză obligatorie de 6-8 săptămâni între ele.

Care e diferența dintre liposucție și criolipoliză?

Diferența dintre cele două metode constă în faptul că liposucția presupune proceduri dureroase și incomode, în timp ce criolipoliza nu generează efecte adverse asupra organismului. De altfel, fiind o procedură chirurgicală, liposucția implică anestezie, incizii, și necesită timp de recuperare.

Cu rezultate vizibile rapid și un grad scăzut de disconfort, criolipoliza îți oferă o alternativă atrăgătoare la procedurile chirurgicale precum liposucția. Această procedura este sigură, tratamentul fiind aplicat local în zonele în care vrei să scapi de grăsime și de către personal specializat și experimentat!

Articole asemănătoare

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi noutăți & oferte